About Hoxa
There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form, by injected humour, or randomised words which don't look even believable genera on the Internet tend to repeat predefined chunks as necessary making Internet.
Get in Touch

Ti konfirmanter

Jørgen Borgos
Emilie Grådal Enmo
Thea Emilie Løkken Hagen (Glåmos sokn)
Iver Lundli

Elise Tagg Sevatdal
Sander Skott-Vangsgjelten
Hanna Thorsen

Her kan du lese årsmeldingene for menighetene samt fellesrådet.

(Årsmeldingene legges ut fortløpende etter godkjenning.)

• Årsmelding for Røros menighet (klikk på bildet):
Forside21.jpg

I 2021 skal biskopen i Nidaros gå igjennom gudstjenesteforordningene for alle menighetene i bispedømmet. Gudstjenesteforordningen fastslår hvor mange gudstjenester det skal feires i det enkelte sokn (på søn- og helligdager samt totalt) i løpet av et normalår.

I forbindelse med gjennomgangen kan forordningstallene også revideres. Prosten i Gauldal prosti foreslår enkelte justeringer i forordningstallene for våre fire sokn. De foreslåtte endringene handler i stor grad om å tilpasse kartet til terrenget. Siden forordningstallene sist ble justert har prestene fått nye arbeidstidsavtaler. Trosopplæringsreformen har blitt implementert. Det feires noen færre gudstjenester ute i de mindre menighetene, og det feires noen flere gudstjenester i hovedkirka på Røros. Det siste skyldes blant annet at det planlegges gudstjeneste i Bergstadens Ziir hver søndag i sommermånedene for å betjene turistmenigheten.

De gjeldende forordningene samt forslagene til nye forordningstall er oppsummert i følgende tabell:

FORORDNINGSTALL

100

109

102

* I 2018 ble det feiret en del flere gudstjenester enn vanlig i Røros sokn i forbindelse med NATO-øvelsen Trident Juncture.

Det vil bli avholdt menighetsmøter i alle fire sokn hvor saken blir lagt fram for eventuell uttalelse. Disse møtene annonseres særskilt.

Røros menighetsråd skal våren 2020 legge fram for menighetsmøtet forslag til revidert utgave av lokal grunnordning for gudstjenesteliv.

Menighetsrådets innstilling (forslag til revidert utgave av lokal grunnordning for gudstjenesteliv) kan leses her.

Røros menighetsråd har satt opp en julekrybbe utenfor inngangsdøra til Røros kirke. Det er Otto Klykken (medlem i menighetsrådet) som har snekret krybben. Det vil bli stående framme resten av adventstiden og inn i julehøytiden. Det er lov å besøke krybben og "Den hellige kohort" når som helst, men vi ber om at ingen tar seg inn i selve stallen.

Julaften vil medlemmer av menighetsrådet stå ved krybben og ønske folk god jul.