About Hoxa
There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form, by injected humour, or randomised words which don't look even believable genera on the Internet tend to repeat predefined chunks as necessary making Internet.
Get in Touch
open

Torsdag 12. mars 2020 ble det satt inn ekstraordinære tiltak både lokalt og nasjonalt for å redusere sprdning av koronasmitte i befolkningen. Den norske kirke har også satt inn tiltak, noen over hele landet, andre etter lokale beslutninger. Her finner du oversikten over hvordan dette påvirker kirkelivet hos oss.

 

 

KIRKEKONTORET HOLDES STENGT

Kirkekontoret vil mesteparten av tiden være stengt for besøk fra publikum. Vi kan likevel nås på telefon 72 41 98 11 i våre ordinære åpningstider (tirsdag, torsdag og fredag 10-14) eller på e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., Kirkas ansatte er også tilgjengelig for samtaler via telefon, eller etter nærmere avtale. For kontaktinformasjon til de enkelte ansatte, se menypunktet "Kontakt" øverst på denne siden. Du er velkommen til å ta kontakt med oss.

 

RØROS KIRKE ER STENGT FOR TURISTBESØK

For å begrense mulige smitteveier er kirka dessverre stengt for turistbesøk, både enkeltpersoner og grupper, de kommende ukene.

 

GUDSTJENSTENE I MARS ER AVLYST

Gudstjenestene 15. mars (Festspillmesse i Røros kirke), 22. mars (Sportsgudstjeneste på Kokkvollen) og 29. mars (Soul Church i Røros kirke) er avlyst. Vi vil komme tilbake med informasjon om tjenestetilbudet i påsken når vi vet mer om hvordan situasjonen utvikler seg. Andaktstilbudet på sykehjemmene er også avlyst så lenge de nasjonale smitteverntiltakene gjelder.

 

ALLE TROSOPPLÆRINGSTILTAK ER AVLYST

Samlingene til Babysang, Dirridam, Barnegospel og Soul Children er avlyst inntil annen beskjed blir gitt. Det samme gjelder konfirmasjonsundervisningen. Konfirmantenes og hele menighetens aksjon til støtte for Kirkens Nødhjelp (KN-aksjonen) 31. mars vil bli gjennomført som digital innsamlingsaksjon. Følg med på https://www.facebook.com/dennorskekirkeroros for detaljer om aksjonen.

 

KIRKELIGE HANDLINGER

Dåp, gravferder og vigsler vil fortsatt bli gjennomført, men vil skje i lukkede seremonier. Ta kontakt med kirkekontoret dersom det er forhold dere ønsker å avklare forhold rundt dette.

 

FJELLKIRKA PÅ ENARVOLA

Fjellkirka på Enarvola, som skulle holdt åpent hver søndag fremover, er også stengt for publikum inntil videre.

 

OPPDATERING 16. MARS: VÅRENS KONFIRMASJONER UTSETTES

Mandag 16. mars kom det brev fra Kirkerådet og preses med oppfordring om å utsette konfirmasjoner som er planlagt denne våren til ny dato på høsten. Dette berører konfirmasjonene i menighetene hos oss, som var planlagt til 21., 23. og 31. mai. Vi vil naturligvis rette oss etter de nasjonale retningslinjene, og må derfor legge nye planer. Konfirmanter og konfirmantforesatte vil bli holdt fortløpende orientert om den videre prosessen.

 

OPPDATERING 16. MARS: EN ANNERLEDES PÅSKE

I den utsendte pressemeldingen står det også at vi må forberede oss på at årets påskefeiring vil skje over TV, radio og nett, ikke ved samlinger i kirkerommene. Vi kommer tilbake med mer informasjon også når vi vet mer om dette.

 

OPPDATERING 27. MARS: YTTERLIGERE BEGRENSNINGER PÅ ANTALL TILSTEDE VED GRAVFERDER

Etter dialog med kommunelege innføres det en begrensning på antallet personer som kan være tilstede ved kirkelige handlinger som gravferd, dåp eller vigsel. Dette antallert er nå 20 personer.

 

OPPDATERING 27. MARS: NYE DATOER FOR KONFIRMASJONER TIL HØSTEN

Konfirmasjonene som er utsatt fra mai 2020 har fått nye datoer. De nye datoene er lørdag 24. oktober (Røros) og søndag 25. oktober (Brekken og Glåmos). Klokkeslett og evt. antall gudstjenster annonseres senere.

 

Informasjonen på denne siden oppdateres fortløpende.

 

 

Det er i dag sendt ut melding fra Nidaros biskop med beskjed om tiltak for å begrense koronasmitte. I første omgang innebærer tiltakene at det ikke blir holdt offentlige gudstjenester i Nidaros bispedømme førstkommende og neste helg. Dåp og begravelse gjennomføres, men med begrenset antall deltagere. Dette innebærer altså at planlagte gudstjenester søndag 15. mars og søndag 22. mars avlyses.

 

Avlyser alle gudstjenester i Nidaros. Dåp og begravelse gjennomføres med nærmeste familie.

 

- Som kirke må vi ta vårt ansvar for å begrense smitten, sier stiftsdirektør Steinar Skomedal. Fra i dag av iverksettes derfor følgende tiltak. Disse gjelder i første omgang til og med 22. mars:

 

 1. Alle offentlige gudstjenester avlyses.
 2. Begravelser blir gjennomført, men med begrenset antall deltagere. I utgangspunktet settes et tak på 50 deltagere, eventuelt nærmeste familie.
 3. Innmeldte dåp gjennomføres som planlagt, men i en lukket gudstjeneste. Deltagelsen begrenses til et tak på 50 deltagere, eventuelt nærmeste familie og faddere.
 4. Øvrige arrangement og samlinger som har et potensiale på mer enn 50 deltagere avlyses.
 5. Der kommuner har innført strengere tiltak enn dette, vil kirken rette seg etter disse.
 6. Ytterligere tiltak vurderes ut fra nasjonale og regionale helsevurderinger.
I dag har det også kommet melding om at skoler og barnehager og en rekke andre offentlige institusjoner i vårt nærmiljø stenges fra og med torsdag ettermiddag. Dette får også konsekvenser for kirkelige arrangement: Alle trosopplæringstiltak og samlinger for barn og unge i kirkelig regi, avlyses så lenge skoler og barnehager holdes stengt.
 

Informasjon om ytterligere tiltak vil fortløpende bli lagt ut her på våre nettsider, samt på vår Facebookprofil.

 

 

Kirkevalget 2019 ble gjennomført mandag 9. september 2019.
Resultatet er offentliggjort mandag 10. september 2019 kl. 09:40.
NB: Resultatet er korrigert mandag 10. september 2019 kl. 16:55. Ved første gangs utskrift av endelig valgoppgjør skjedde en feil i beregning av sperregrensen. Dette fikk konsekvenser for valgresultatet i Røros sokn, da ett fast medlem og ett varamedlem byttet plass. Vi beklager feilen.

 

Resultat menighetsrådsvalg Brekken
Antall avgitte stemmer 171; valgdeltagelse 41,7 %; sperregrense 5 % (179 stemmer)
Det velges seks faste medlemmer og fem varamedlemmer til menighetsrådet i Brekken:

 

Navn Stemmer
Reidun Båtnes Sødal      204
Odd Moen 195
Jo Inge Melien 190
Signy Thorsvoll 190
Stein Nordbrekken 187
Ingrid Tamnes 186
Berit Sakrisvoll 184
Kristine Bjerke Moen 181
Torgrim Torpet 181
Per Olav Bakken 180
Anne Nordbrekken 177

 

Resultat menighetsrådsvalg Glåmos
Antall avgitte stemmer 149; valgdeltagelse 42,0 %; sperregrense 5 % (156 stemmer)
Det velges seks faste medlemmer og fem varamedlemmer til menighetsrådet i Glåmos:

 

Navn Stemmer
Mette Kverneng Sandnes 173
Anita Heksem Sandnes 170
Hans Gunnar Sorken 164
Heidi Mølmann Klemmetvoll      162
Liv Marie Engan 157
Trond Sjøvold 156
Aud Sandnes 150
Marthe Wang 151
Ruth Eva Sundt 151
Torun Seglem Sandnes 151
Vidar Gjemse 153

 

Resultat menighetsrådsvalg Hitterdal
Antall avgitte stemmer 20; valgdeltagelse 30,8 %; sperregrense 5 % (21 stemmer)
Det velges fire faste medlemmer og fem varamedlemmer til menighetsrådet i Hitterdal:

 

Navn Stemmer
Ole Erik Nilsgård Feragen     25
Inger Lise Tellebon 24
Svein Arne Kjelsberg 22
Bjørg Eva Sevatdal 22
Geir Arne Sakrisvoll 22
Rune Langen 22
Eli Hånes 21
Eva Østby 21
Øystein Kojedal 20

 

Resultat menighetsrådsvalg Røros
Antall avgitte stemmer 565; valgdeltagelse 18,7 %; sperregrense 5 % (592 stemmer)
Det velges ti faste medlemmer og fem varamedlemmer til menighetsrådet i Røros:

 

Navn Stemmer
Rutt Karin Sødahl Engzelius 677
Elin Norvik 620
Ruth-Karin Sandnes 604
Kjell Morten Hansen 601
Ingvild Aas 601
Wencke Helen Elisabeth Wessel      597
Trond Helge Dalseg 593
Anne Margrethe Sæther Nordby 591
Bjørn Ingvald Eidsvåg 588
Pauline Tamnes 588
Otto Klykken 587
Mona Elisabeth Dyrøy 591
Laila Elisabeth Myran 584
Anne Jorun Kirkhus Lien 568
Eldbjørg Haanæs 582

 

Foreløpig opptelling av stemmer til valg av Nidaros bispedømmeråd

Samlet for alle fire sokn; antall avgitte stemmer 709; valgdeltagelse 18,4 %

 

  • Åpen folkekirke: 58,4 %
  • Nominasjonskomiteens liste: 29,8 %
  • Bønnelista: 8,0 %
  • Blanke stemmer: 3,8 %

Endelig opptelling av bispedømerådsvalget og fordeling av mandater vil skje samlet for hele bispedømmet i løpet av de kommende dager.

 

 

 

 

Rørosmartnan

 

Rørosmartnan 2020 (den 167. Rørosmartnan) begynner tirsdag 18. februar. Røros menighet er også en del av martnaslivet.

 

Ved hjelp av frivillige holder vi Bergstadens Ziir åpen for publikum alle martnasdagene. Kirka er åpen kl. 11:00-15:00 tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag. Det er gratis adgang.

 

Er du sulten - og det blir man jo i løpet av en martnasdag! - anbefaler vi en tur innom Café Hungry Soul på Menighetshuset. Her et det åpent hver dag 12:00-16:00 med salg av varm suppe, vafler og kake, varme og kalde drikker. Drivere er Røros Soul Children.

 

Onsdag kveld blir det tradisjonen tro Forbondemesse i Bergstadens Ziir. Årets messe begynner kl. 19:30 og har overskriften "Lin og lengsel". Det er gratis adgang og stemningsgaranti, og det blir anledning til å gi en gave til Forbonderiksdagen ved utgangen. Dørene åpner 19:00.

 

Flere av de andre kveldene i martnasuka er det konserter i kirka. Tirsdag kveld kan du høre Sangforeningen og Copper City Ramblers. Torsdag spiller Dalakopa med venner. Fredag kan du få en smak av New Orleans med Sunnivakoret og Ytre Suløen Jassensemble, og lørdag er det tid for Disney i Ziiren med Røros Storband.

 

Søndag 23. februar stilner martnaslivet av. Høymessen klokka 11 denne søndagen feires i Brekken kirke.

 

Ha en trivelig martnasopplevelse, og velkommen til kirke!

 

 

 

 

Menighetenes årsmeldinger for 2018 ble godkjent av menighetsmøtene i løpet av våren. De kan nå lastes ned og leses her i pdf-format.

 

Årsmelding for Røros menighet 2018: Klikk på bildet!

 

Les også:

Årsmelding for Brekken menighet 2018

Årsmelding for Glåmos menighet 2018

Årsmelding for Hitterdal menighet 2018

Årsmelding for Røros kirkelige fellesråd 2018

 

 

Besøke Røros kirke

Bergstadens Ziir, også bare kjent som Røros kirke, ble bygd i kobberverkets glanstid “til Guds ære og bergstadens pryd” - "ziir" betyr "pryd". Mange som besøker bergstaden Røros ønsker også å se Ziiren. Opplysninger om åpningstider utenom annonserte arrangement finner du her.