I tillegg til hovedorgelet over Baronlemmen bakerst i kirka (Ryde & Berg Opus 99) er Røros kirke også velsignet med et barokkorgel av ypperste kvalitet.

Barokkorgelet i Røros kirke er bygget 1740-1742 og sto opprinnelig i den gamle kirken på Røros. Da Bergstadens Ziir ble reist 1780-1784 fikk barokkorgelet ny fasade og plassering øverst i prekestolalterkonstruksjonen. Orgelbyggeren er ukjent. Instrumentet ble restaurert i 1995, er i god stand og et svært spennende konsertinstrument.

Vi gjengir her presentasjonen av orgelets spesifikasjoner, slik disse er presentert i coverheftet til kantor Stephen Hicks' CD-inspilling gjort på barokkorgelet: