Suzukifiolinistene: Fiolin møter fele
Søndag, 01. Oktober 2017, 16:00 - 17:30
Treff : 352
av Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Suzukifiolinistene skal spille konsert søndag 1. oktober kl. 16 i Røros kirke sammen med elever fra Røros kulturskole. Gruppen gleder seg til å tilbringe noen deilige dager på Røros før og etter konserten.

Suzukifiolinistene ble stiftet i 1988, og feirer 30 års jubileum i 2018. Gruppen har blitt ledet av Anne-Berit Halvorsen siden begynnelsen, og består av 35 barn og ungdom i alderen 5 – 19 år. Suzukifiolinistene spiller konserter gjennom hele året, fordelt på store og små oppgaver. Gruppen har hatt gleden av å samarbeide med artister som Brass Brothers, Eli Rygg og andre fra Barne-TV, Wolfgang Plagge, Terje Tønnesen, Oslo kammermusikkfestival og Arve Tellefsen. Suzukifiolinistene har spilt ved flere statsbesøk, og for Kongefamilien ved ulike anledninger, blant annet har de vært invitert til slottet. Suzukifiolinistene har samarbeidet med Red Cap Kindergarten i Kina, som en del av et utvekslingsprosjekt delvis støttet av Utenriksdepartementet.

Barna begynner å spille allerede som 3-4 åringer etter Suzukimetoden. Suzukimetodens filosofi er at alle barn kan utvikle sitt potensiale og få et rikere liv gjennom musikk. Metoden kalles gjerne morsmålsmetoden, fordi barna lærer musikk som de lærer sitt språk – via øret. Siden barna begynner å spille når de er små, er foreldrene en viktig ressurs i barnas musikalske utvikling. Filosofien legger stor vekt på at barna skal utvikle seg i et naturlig tempo og i en progresjon som er tilpasset hvert enkelt barn. Barna skal bli glad i musikk, å musisere, og på den måten kunne utvikle seg i et lekende og musikalsk miljø. Metoden er relativt ny i Norge. Metoden er opprinnelig japansk, og det foregår et kontinuerlig arbeid med å tilpasse metoden til norsk kultur, familiestruktur og pedagogiske mønstre.

Dr. Suzuki, som utviklet Suzukimetoden, ble i 1993 nominert til Nobels fredspris for sitt arbeid med å knytte barn sammen gjennom musikk, på tvers av sosiale, kulturelle og politiske skillelinjer.

Gruppen er tilknyttet Oslo musikk- og kulturskole, og støttes av De Unges Orkesterforbund.

Sted Bergstadens Ziir
Kontaktperson:
Anne Berit Halvorsen,
tlf: 22 49 48 74 /911 43 869
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Leder for Suzukifiolinistene

Besøke Røros kirke

Bergstadens Ziir, også bare kjent som Røros kirke, ble bygd i kobberverkets glanstid “til Guds ære og bergstadens pryd” - "ziir" betyr "pryd". Mange som besøker bergstaden Røros ønsker også å se Ziiren. Opplysninger om åpningstider utenom annonserte arrangement finner du her.