Velkommen til babysang torsdager kl 11-13!

 

Hver torsdag er det sangstund for babyer og små barn sammen med en voksen. Vi synger en fast rekke med sanger og har bevegelser og ulike sanseinntrykk til sangene. Selve sangstunden varer i en halv time, etterpå er rommet åpent for lek og sosialt samvær. Dette er en fin arena for å bli kjent med andre foreldre som er hjemme med barn og synge sammen med barnet sitt. Vi serverer vafler, kaffe og te. Ta gjerne med deg matpakke også.

 

Vi holder stort sett til på menighetshuset, men noen ganger flytter vi sangstunden til det vakre kirkerommet Røros kirke har. 

 

Bli gjerne med i gruppa Babysang Røros på facebook.

Babysang er åpent for alle. Vi har ingen aldersgrense.

 

Babysang.jpg

Noen refleksjoner om babysang

Alle mennesker er født musikalske. Det er genuint menneskelig å uttrykke seg gjennom musikk. Å være musikalsk betyr å ha en opplevelse når man hører musikk, eller skaper musikk. Hvis man opplever musikk, er man musikalsk, uavhangig av musikalsk ferdighetsnivå. Musikk er et språk og en kommunikasjonsform vi er født med. Allerede før vi er født, hører vi lyder med ulike toner og klanger. Og et barn kommuniserer og leker med lyd fra første stund. Barn er helhetssansende. Det vil si at barn tar inn verden og kommuniserre med verden med hele kroppen og alle sanser. 

 

For barnet handler også musikk om relasjon. Det er foreldrenes stemme som betyr mest. Samtidig begynner de det første året å åpne seg for verden. De er nysgjerrige på nye lyder, lysfenomener, materiale og andre mennesker. De begynner å gjenkjenne det som går igjen og liker det som gjentas. Derfor er sangstunden på babysang lik hver gang, og skal lage et rom der barnet både kan bygge nær relasjon til foreldre og strekke seg utover mot verden. Etter som barnet vokser til vil det finne ulike deler ved babysangen interessant.

 

Alle mennesker er født med en gudsrelasjon. For barnet er dette selvsagt. Det handler ikke om en kognitiv overbevisning, men om å være til som et skapt individ i det store skaperverket. I babysangens tekster prøver vi å gi ord til hva dette betyr. Derfor ser vi også babysangen som en mulighet til å lære litt om kirkas tro og tradisjon som barn og voksne eventuelt døpes til. Dåp er ikke et kriterie for å være med, men sangstunden er et tilbud om dåpsopplæring. 

 

Informasjonskapsler (cookies)

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies) for å kunne gi deg en god leseopplevelse.