Så er det bekreftet! Det er med stolthet og glede vi kan melde at Vinterfestspill i Bergstaden har lyktes med å inngå avtale med Berlinerfilharmonikerne om å legge deres tradisjonelle 1. mai-konsert til Røros kirke i 2016.

 

Les mer om saken på NRKs nettsider:

Berliner Philharmoniker regnes av mange som verdens beste orkester. Under en konsert i hjembyen onsdag var også tre representanter fra Vinterfestspillene på Røros blant publikum. Men de var ikke der bare for å høre vakker musikk. Tidligere på dagen var de i forhandlinger med Berlinerfilharmonikerne, for å få dem til å legge sin tradisjonelle 1. mai-konsert til bergstaden neste år. – Det er en verdensbegivenhet. Orkesteret har spilt i verdensbyer som Roma, Athen, Venezia og St. Petersburg og nå blir det Røros. Det er tøft, sier en opprømt styreleder i Vinterfestspillene, Valgerd Svarstad Haugland.

 

 

Besøke Røros kirke

Bergstadens Ziir, også bare kjent som Røros kirke, ble bygd i kobberverkets glanstid “til Guds ære og bergstadens pryd” - "ziir" betyr "pryd". Mange som besøker bergstaden Røros ønsker også å se Ziiren. Opplysninger om åpningstider utenom annonserte arrangement finner du her.

 

 

 

Informasjonskapsler (cookies)

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies) for å kunne gi deg en god leseopplevelse.