Konsert: Olav Mjelva og Erik Rydvall
Mandag, 15. Oktober 2018, 18:00 - 19:30
Treff : 181
av Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Erik Rydvall: nyckelharpe
Olav Luksengård Mjelva: hardingfele

«Nordens ljud. Här är det» Mikael Strömberg, Aftonbladet, SE
«These two virtuosic fiddlers are having a blast» Songlines, UK
«Snyggt och väldigt elegant spelat» Dagens Nyheter, SE
«Det beste jeg har hørt på lang, lang tid» NRK P2, NO

Den svenske nyckelharpisten Erik Rydvall og hardingfelespelemannen Olav Luksengård Mjelva fra Røros er begge blant de fremste folkemusikerne i sin generasjon. Deres debutalbum som duo, «Isbrytaren» (Heilo) ble utgitt i 2013 til svært gode kritikker. Olav Mjelva ble kåret til årets folkemusiker under Folkelarm samme år. "Isbrytaren" vant i tillegg en Folkelarmpris, og ble også nominert til en Spellemann i kategorien Folkemusikk og tradisjonsmusikk .

Rydvall og Mjelva er nysgjerrige musikere, med godt rotfeste i tradisjonene de kommer fra. Duosamarbeid med hardingfele og nyckelharpe har i svært liten grad vært gjort tidligere. Repertoarene og spillestilene på de to instrumentene er i utgangspunktet svært ulike, men de to musikerne får kombinasjonen til å låte både naturlig og spennende.

På denne konserten får du for første gang høre materiale fra duoens nye album som skal spilles inn i Røros Kirke i November. 

Sted Bergstadens Ziir
Billetter fås kjøpt i døra

Besøke Røros kirke

Bergstadens Ziir, også bare kjent som Røros kirke, ble bygd i kobberverkets glanstid “til Guds ære og bergstadens pryd” - "ziir" betyr "pryd". Mange som besøker bergstaden Røros ønsker også å se Ziiren. Opplysninger om åpningstider utenom annonserte arrangement finner du her.