Martnaskonsert: Hyllest til spellemannen - Hans Lisper
Lørdag, 24. Februar 2018, 18:00 - 19:30
Treff : 598
av Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Kontakt www.hoopla.no

 

”HYLLEST TIL SPELLMANNEN - HANS LISPER”

Stor martnaskonsert med nestorene i norsk og svensk folkemusikk: 

Dalakopa med gjest: Kim K. Nielsen

Malungs spelmanslag

Pers Hans Olsson, Kalle Almlöf, Joel Bremer og Bent Jacobsen

Lørdag 24. februar, Røros Kirke, kl 18.00

En ekte norsk-svensk forbrødringskonsert i beste martnasånd med vakre komposisjoner av Hans Lisper - rikspelman, komponist, felebygger og livskunstner (1946-2007).

Han satte spor etter seg i vår tids nordiske folkemusikk. Han var en kunstnersjel med sjelden begavelse og et stemningsmenneske.

Hans bodde i perioden 1976-1979 i Målselv, og gav der ut LPen ”Snøskree” med sin kvartett ”Fossegrimen”. Da Hans flyttet til Røros samlet han en ny ”Fossegrimen” kvartett, der også Dalakopas musikalske leder Bent Jacobsen inngikk. LPen ”Vil du høre nytt?” ble mottatt med jubel også på Røros, hvor han bodde i perioden 1979-1982, før han flyttet tilbake til Malung.

Hans var i mange år spelleder for Malungs spelmanslag, som også har hatt låter fra Hans på repertoaret siden 1970-tallet. På 90-tallet spilte Hans inn CDn ”Vandring” i Malungs kirke, der han ble akkompagnert av Jan Hars.

Vi i Dalakopa spilte inn CDn ”Trø" (2008) der vi hyllet Hans, og mange av hans låter er representert på denne plata. Men det finns så mye mer, og vi har derfor lenge ønsket å invitere Malungs spelmannslag, og Hans sine nære spellkamerater - Pers Hans Olsson, gullspellmann fra Rättvik; vår egen storspellmann Dalakopa Bent Jacobsen; Kalle Almlöf, gullspellmann og spelleder for Malungs spelmanslag; og den ypperlig Lisper-tolker av yngre garden, Joel Bremer - til en livlig og følelsesladet musikkompott, der også noen av Olines og Bents komposisjoner er med. Også i år har vi forsterkning av vår kjære medartist Kim K. Nielsen på orgel.

Vi ønsker også å formidle videre en liten del av vår samtids folkemusikk. Skapt av en spellmann i vår tid, med alt hva det innebærer av inntrykk, lidelse og gleder. Et stykke vakker og musikalsk nåtidshistorie i folkemusikkens ånd. Kort sagt en skatt.

 ”Vil du høre nytt?” og er på livets ”Vandring” blant ”Snøskree” og er lei av å ”Trø” takta alene, er det til denne konserten du skal komme!

Varmt velkommen til en unik og stemningsfull martnaskonsert!

DALAKOPA

Sted Bergstadens Ziir

Besøke Røros kirke

Bergstadens Ziir, også bare kjent som Røros kirke, ble bygd i kobberverkets glanstid “til Guds ære og bergstadens pryd” - "ziir" betyr "pryd". Mange som besøker bergstaden Røros ønsker også å se Ziiren. Opplysninger om åpningstider utenom annonserte arrangement finner du her.

 

 

 

Informasjonskapsler (cookies)

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler (cookies) for å kunne gi deg en god leseopplevelse.