Salmekveld: Salmer gjennom alle tider
Tirsdag, 14. Februar 2017, 18:00 - 19:30
Treff : 479
av Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tirsdag 14. februar kl. 18 inviterer Røros kirkeforum til salmekveld i Røros kirke under overskriften «Salmer gjennom alle tider».

Året 2017 er 500-årsjubileumsår for reformasjonen. Ett av de fremste kjennetegnene på den lutherske kirke er at den i hele sin 500-årige historie har vært en syngende kirke. Salmetradisjonen på det lokale folkespråket har alltid vært sentral, både i gudstjenestene og i den enkeltes private andaktsliv. Kirkeforum inviterer derfor til en kveld hvor vi feirer salmegleden sammen, med en fin blanding av kjente og litt mindre kjente salmer.

Kveldens gjest er Åge Haavik. Haavik er tidligere seniorrådgiver i Kirkerådet for Den norske kirke. Han er en av Norges aller fremste eksperter på salmediktning og salmesang. Blant de prosjekter han har vært sentrale i, er arbeidene med Norsk Salmebok (1985), Salmer 1997 (1997) og Norsk Salmebok (2013). Tirsdags kveld vil han lede oss igjennom kirkas rike salmeskattkammer. Musikalsk ledelse er ved menighetens egne musikkrefter.

Det koster 50 kroner i døra å komme inn. Vi håper mange finner veien til Røroskirka denne kvelden. Ingenting er bedre enn å synge sammen – med den stemmen hver enkelt har!
Sted Bergstadens Ziir

Besøke Røros kirke

Bergstadens Ziir, også bare kjent som Røros kirke, ble bygd i kobberverkets glanstid “til Guds ære og bergstadens pryd” - "ziir" betyr "pryd". Mange som besøker bergstaden Røros ønsker også å se Ziiren. Opplysninger om åpningstider utenom annonserte arrangement finner du her.