Utskrift

 

Vi trenger ny sokneprest med sete i Brekken og Glåmos menighetsråd. Søk her!  Søknadsfrist: 18.05.2023

Stillingstittel: Sokneprest i Gauldal prosti, med Glåmos og Brekken, Røros og Hitterdal som skærskilt tjenesteområde

Arbeidsgiver: Den norske kirke

Stilling: fast, 100% 

 

Området

De fire soknene tilsvarer Røros kommune (Sørsamisk: Rossen tjïelte) og lengst sør i Trøndelag fylke og Nidaros bispedømme. Kommunen har rundt 5600 innbyggere, hvorav rundt 3850 bor i Bergstaden (tettstedet) Røros (Sørsamisk: Plaassja). 
Det er fire soknekirker, ei fjellkirke samt et krematoriekapell i fellesrådsområdet.
Den utlyste stillingen har sete i to menighetsråd: Brekken og Glåmos. Glåmos kirke feirer 100 år i 2026 og dette vil være menighetens satsningsområde i neste menighetsrådsperiode.
Menighetsrådene i Glåmos og Brekken har begynt et lite samarbeid og møtes en til to ganger i halvåret. Menighetene har også tradisjon med flere gudstjenester utenfor kirkerommet i løpet av året og det forventes at soknepresten vil være med å videreutvikle disse tradisjonene.
Bergstaden Røros og omlandet har verdensarvstatus, og hele kommunen er preget av en sterk historisk bevissthet og et rikt kulturliv. I Glåmos menighet ligger Ratvolden, dikterhjemmet til Johan Falkberget. Den sørsamiske kulturen har lange tradisjoner i Røros-regionen. Røros kommune er sørsamisk språkforvaltningskommune. Det er gode muligheter for friluftsliv i kommunen.
Røros kommune besøkes av mange turister hvert år, noe som også setter sitt preg på kirkelivet i menighetene i fellesrådsområdet, særlig i og rundt Røros kirke. Menighetene er ellers preget av en tradisjonell folkekirkelighet, med høy oppslutning blant kirkas medlemmer om livsritene. Andre kirkesamfunn som er representert i kommunen er Frelsesarmeen (Røros korps) og Røros Pinsemenighet.
Det er barne- og ungdomsskole på Røros, barneskoler i Brekken og Glåmos, samt videregående skole på Røros. Det er også barnehager både i Brekken og på Glåmos og flere barnehager på Røros. Barnehagene deltar på julevandringer i adventstida, og prestene samarbeider ellers med skolene om kirkebesøk i tråd med skolens læreplan.
På Røros ligger Øverhagaen bo-, helse- og velferdssenter med omsorgsboliger og sykehjemsplasser, samt Gjøsvika sykehjem som særlig er tilrettelagt for brukere med demens. Prestene har regelmessige andakter ved begge sykehjem og gudstjenester på institusjonene i forbindelse med jul og påske.

Menighetene betjenes fra kirkekontoret på Røros, som ligger i Kjerkgata 39, tvers over gata for Røros kirke. Der arbeider to sokneprester, kirkeverge, kantor, menighetspedagog, kirketjenere og sekretær. Her møtes staben til koordinerende stabsmøter. Prestene deler ansvar for gudstjenester, gravferder og vigsler i alle fire sokn, og organiserer arbeidet i tjenesteuker. Begge sokneprestene har også ansvar for konfirmantundervisning og deltar i arbeidet med trosopplæring. Like ved siden av Røros kirke, ligger menighetshuset, som brukes både i forbindelse med konfirmantundervisning, trosopplæringsarbeid og korarbeid for barn og unge.

Kirkelig statistikk for de fire soknene.
Røros: 51 gudstjenester i 2022, Brekken: 16 gudstjenester i 2022, Glåmos: 13 gudstjenester i 2022, Hitterdal: 9 gudstjenester i 2022
Antall medlemmer i soknene: Røros (3375), Brekken (428), Glåmos (402), Hitterdal (56).
Antall gravferder (2022): 66, Antall vigsler (2022): 20, Antall konfirmanter (2023): 40 

 

Arbeidsoppgaver
Soknepresten må påregne alle oppgaver i henhold til Tjenesteordning for menighetsprester.
Soknepresten vil ha sete i Glåmos og Brekken menighetsråd.
Tjenesten er regulert gjennom arbeidsplaner, tjenesteuker og samarbeid med andre prester i prostiet inkludert deltagelse i beredskap.

 

Kvalifikasjoner
Søker må fylle vilkårene i henhold til "Kvalifikasjonskrav for tilsetting som menighetsprest, jfr § 2 i Forskrifter om tilsetting av menighetsprester og § 3 i Tjenesteordning for menighetsprester. Kjennskap til sørsamisk kultur og tradisjon vil være en fordel.Ved tilsetting blir det tatt forbehold om at den som tilsettes kan fremlegge tilfredsstillende politiattest.

 

Personlige egenskaper

Vi ønsker en prest som
kan fylle stillingen i henhold til tjenesteordningen og som har evner og lyst til å gå inn i de lokale utfordringer
har gode samarbeidsevner og kan bidra til trivsel og engasjement
er en folkelig allround-prest med sans for folkekirka
er god på samarbeid med frivillige.
har interesse for kultur i vid forstand.

 

Vi tilbyr

Stillingen er plassert i kode1555 sokneprest. Lønnsfastsettelse skjer etter dokumentert krav om godskriving av ansiennitet.
Medlemskap i Statens pensjonskasse.
Bispedømmet har godt utbygde personaltiltak, herunder arbeidsveiledning
Bispedømmet har mål om å få en balansert alders- og kjønnssammensetning i sokn/prosti samt legge forholdene til rette for mennesker med redusert funksjonsevne.For ytterligere informasjon, se hjemmesidene til Røros kommune, Nidaros bispedømme og  Røros kirkelige fellesråd.

Tilsetting skjer på de vilkår som til enhver tid gjelder og den som tilsettes må rette seg etter følgende: a) endring i lover, tariffavtaler, reglement m.v. herunder spørsmål vedrørende tjenesteordning og beredskapsordning. b) avgjørelser som kan influere på tjenestens gjøremål.

Søkerne gjøres oppmerksom på at de kan bli ført opp på den offentlige søkerlisten, selv om de ber om ikke å bli det.
Søknad sendes via kirkejobb.no - Nidaros bispedømme